Forklift ve Forklift Servisi

İstanbul'un en iyi Forklift ve Forklift Servisi

Forklift

Forklift Yedek Parçaları ve Forklift Parçaları

Forklift Parça Satışı Hatice Demir 0532 325 98 91

Forklift Bileşen Parçaları ve Forklift yedek parça dağılımı Forkliftin tüm forklift operatörlerinin bilmesi gereken bir çok temel parçası vardır. Bu kılavuz forkliftin genel bölümlerini gösterir ve herkesin bilmesi gereken her biri hakkında bilgi verir.

Forkliftlerin parçaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için makalemizi okumaya devam edin. forklift operatörüne forkliftin güvenli bir şekilde çalıştırılması için önemli bilgiler sağladığı için çoğu ülkede forkliftler için bir gerekliliktir.

 

Forklift Tabelası (Forklift etiketi)
Veri plakası olarak da bilinen bir forklift isim plakası, tipik olarak hidrolik kontrollerin yanında bulunan bir metal plakadır. Etiket, ataşmanlı forkliftlerin nominal kapasitesi ve verilen forkliftin yükleme konfigürasyonu gibi önemli bilgiler sunar. Aşağıdaki listede forklift etiketinde bulunan bilgiler gösterilmektedir.

 

Forklift Ataşmanları Listesi
Model numarası
Asansör Tipi
Geri Eğim
Lastik Bilgisi (Lastik sırtı kalınlığı, lastik ebadı, lastik kullanımı)
Forklift Ağırlığı
Yükleme kapasitesi
Seri numarası
Bir isim plakası,

 

Forklift Aküsü


Akü, operatör koltuğunun altında bulunur. Akünün boyutu ve tipi, kullanılan forkliftin tipine ve boyutuna bağlıdır. Bu aküler genellikle forkliftin boyutuna bağlı olarak 400 euro ila 7000 Euro arasında değişir.

Forklift akülerinin en önemli parçası, içindeki akü gözlerini gerektiği gibi korumaktır. Forklift akülerinizin erken arızalanmamasını sağlamak için aşağıdakiler dikkate alınmalıdır.

Akü su seviyelerini koruyun. Forklift aküsünde su seviyelerini korumamak, forklift akülerinin ömür beklentilerinin erken aşamalarında başarısız olmasının bir numaralı nedenidir. Su seviyeleri düşükse, saf su ekleyin. Musluk suyu kullanmayın.
Aküler gerektiği gibi şarj edin. Aküler yalnızca akü seviyesi zayıfken şarj etmek, Aküler aşırı şarj etmekten kaçınmak ve Aküler yalnızca sıcaklık ayarlı bir alanda şarj etmek önemlidir.
Aküler eşitleyin. Akü şarj cihazınızın bir ölçüm ayarıyla geldiğinden emin olun. Akü kullanıldıkça, Akü asidi altta konsantre olmaya başlar. Bir dağıtıcı bu asidi akü boyunca geri dağıtır.

 


Hidrolik Kumandalar


Forkliftler, forkliftleri çalıştırırken kullanım kolaylığı sağlayan basit kontrollere sahiptir. Forkliftlerde kullanılan iki ana cihaz hidrolik kaldırma düğmeleri ve yön kontrolleridir.

Forklift Çalışma Kontrolleri
Yatırma kolu - Asansörü ileri ve geri yatırır
Kaldırma kolu - Forkliftin çatallarını kaldırın ve indirin
Yön kolu - Çatalları bir yandan diğer yana hareket ettirir.
Forklift Yön Kontrolleri
Park - Parkta Forklift yerleştirir.
Sürüş - Aracın sürülmesine izin verir.
Geri - İstif aracının geriye doğru hareket etmesini sağlar.
Kumandalar - Direksiyon kolonu veya ayak pedalları
Acil Durum Freni - İlave Forklift freni.

Operatör Koruyucu Kabin

Forklift operatörünün devrilmesinden, devrilmesinden ve dökülen yüklerden korunmasına yardımcı olan bileşendir. Genellikle çelikten yapılmıştır ve üzerinde güvenlik bandı ve yaya güvenlik ışıkları gibi özelliklere sahip olabilir .

Forklift güvenliği ile ilgili ipuçlarımıza göz atın!

Forklift Çatalları

Forklift Taşıyıcı Ayna Sınıfları
Forklift Taşıma Sınıfları
Forklift çatalları, forkliftin taşıma boyutuna göre boyutlandırılır. Taşıyıcının yüksekliği, forkliftiniz için hangi çatal sınıflandırmalarının gerekli olacağını belirler.

Forklift çatal ölçüsü, parçaları ve bakımı hakkında daha ayrıntılı bilgi için .

Taşıyıcı Forklift Aynası


Forklift üzerindeki taşıyıcı, çatalları direğe bağlayan bileşendir. Taşıyıcı dikdörtgen bir metal çerçeveye sahiptir ve çatallar tarafından alınan yüklerin dengelenmesine yardımcı olmak için kullanılır.

Yukarıdaki şemada gösterildiği gibi, forklift arabalarının 5 ana sınıflandırması vardır. Bu taşıyıcılar, ne tür forklift taşıyıcı asansörünin kullanıldığına ve forkliftin hangi kapasite yüklerinin kullanılacağına bağlı olarak değişir.

Forklift Karşı ağırlığı


Karşı ağırlık, bir forkliftin arkasındaki tekerleklerin hemen üzerinde bulunan ağırlıktır. Bu ağırlık, ağır yükleri kaldırırken forkliftin devrilmesini önlemek için kullanılır. Bu, güvenli bir çalışma deneyimi sağlayan forkliftin denge merkezini ayarlayarak yapılır. İki ana forklift denge ağırlığı tipi vardır:

Dökme Karşı Ağırlık - Karşı ağırlık, metal ve betonla doldurulmuş metal bir kasadan yapılır.
Yığın Karşı Ağırlığı - Bu karşı ağırlık tipik olarak, karşı ağırlıkların ayarlanmasına izin veren istiflenebilen ağırlıklar içerir.
Kaldırma Zinciri
Kaldırma zinciri, çatalların hidrolik kumandalar üzerinden yukarı ve aşağı hareket ettirilmesini sağlayan mekanik cihazdır.

Forklift Silindirleri


Kaldırma silindiri
Hidrolik kaldırma silindiri forkliftin asansöründe bulunan ve forkliftin çatallarını kaldıran ve indiren bir silindirdir. Bu, hidrolik sıvıyı sıkıştıran ve ağır yüklerden yararlanmak için basınç kullanan bir hidrolik sistem tarafından yapılır.

Forklift Yatırma Silindiri


Eğimli silindir, forkliftin asansörü ileri ve geri hareket ettirmesine izin veren şeydir. Bu, asansörü hareket ettirmek için basıncı kaldıran basınçlı bir hidrolik sisteme sahip olarak kaldırma silindirine benzer şekilde çalışır.

Servo Forklift Direksiyon Silindiri


Servo direksiyon silindiri, forklift operatörünün direksiyon simidini kolaylıkla hareket ettirmesini sağlar. Hidrolik direksiyon kremayer ve pinyon sistemi veya bilyalı tip sistemi üzerinden çalışabilir.

Forklift Asansörü


Forklift asansörü, forklift taşıyıcısını ve çatalları tutan ekipman parçasıdır. Bir forklift için kaldırma zincirini ve silindirleri barındıran çerçevedir. Forkliftlerde kullanılan dört ana Asansör tipi vardır

Standart Asansör


Standart dik Asansör forklift Asansörlerinin en temelidir ve genellikle daha hafif yükler için kullanılır. Standart bir Asansör için tipik bir kullanım, bir Forkliftun arkasına malzeme yükleme ve boşaltmadır.

Dubleks Asansör


Dubleks Asansör, daha ağır yüklerde standart Asansörten daha ağır yüklerin istiflenmesi için kullanılan daha ağır bir Asansörtir. Dubleks asansörü için tipik kullanımlar, yükleri depolara ve yükleme belgelerine istiflemektir.

Tripleks Asansör


Bu Asansör bir dubleks dik Asansörten daha büyük ve çok güçlüdür ve daha ağır yükleri bir dubleks dik Asansörten daha yüksek yüksekliklere kaldırmak için kullanılır. Tripleks Asansör direkleri istiflenmiş paletlerin yüksek olduğu depolarda veya yüklemelerin çok ağır olduğu alanlarda yaygındır.

Dörtlü Asansör
Dörtlü dik Asansör, ultra ağır yükler için daha az kullanılır ve tripleks dikey Asansörten bile daha yüksek yüksekliklerde çalışabilir.

Sonuç
Forkliftlerin birçok önemli bileşeni vardır. Bir forklift operatörü olmak istiyorsanız, bu kılavuzda gösterilen forkliftin genel bileşenlerini bilmek önemlidir.

WhatsApp İletişim