Forklift ve Forklift Servisi

İstanbul'un en iyi Forklift ve Forklift Servisi

Blog

Forklift ve Ekipmanları Dergisi Prolift Makinayı ziyaret etti

Forklift ve Ekipmanları Sektöründe adından söz ettiren Prolift Makina Aş Genel müdürü Özkan İnanç ziyaretimizde sorularımızı yanıtladı.

 

-Prolift Makina firmasını kurma fikri ne zaman ve nasıl oluştu?

 

2000 li yılların başından bu yana Clark Türkiye Mümessili Teknika ile başladı süreç. Ben ve Ortağım Ragıp Solakoğlu ile birlikte 20 yıla yakın Türkiyenin bizce en iyi firması Burla Makine firmasında mesaimiz oldu. 2017 sonu itibari ile 2.el forklift ve kiralama konusunda daha esnek çözümler sunabilmek için Prolift A.Ş. firmasını kurmaya karar verdik. 

 

-Prolift firması kuruluşundan bu güne nasıl bir gelişme süreci yaşadı ve bugünkü durumu hakkında bilgi verir misiniz?

 

Ticaretin Türkiyede ki tek okulu olan Burla dan mezun olmuş  iki kurucunun ve aynı zihniyete sahip yol arkadaşlarıyla birlikte; doğru, dürüst ve ilkeli ticaret firması nasıl olunurun öğretisiyle kendi kurduğumuz firmada ilk önce müşteri memnuniyeti esas alarak çalışmalarımıza başladık ve ödün vermeden devam etmekteyiz. Yıllık olarak ortalama %300 lük büyüme kaydeden firmamız yenilikçi, çözüm odaklı ve insana yatırım yapan işletmelerden biri olmayı sürdürmektedir.

 

  

-Teknika firmasında görevli iken Clark forklift satışı yağmaktaydınız şimdi Clark forklift bayisi olarak faaliyet gösteriyorsunuz  ikisi arasında bir kıyaslama yapar mısınız?

 

Clark Kalitenin Forklift' teki ismidir. Forklift' in mucidi olan Clark’ ın  ürettiği tüm makinalar dünyada sağlamlığı, dayanıklılığı ve performansıyla tüm listelerde ilk sırada yer almaktadır. Bizim açımızdan Teknika T.A.Ş. (Burla Makina)’ de çalışmak yada kendi firmamızda çalışmak arasında çok bir şey değiştiği söylenemez. Biz yine inandığımız güvendiğimiz bir markanın satışını ve arkamızdaki çok güçlü bir firmanın varoluşunu hissederek yolumuza devam ediyoruz. Clark bizim başlıca markamız bununla birlikte müşterilerimize alternatif çözümler sunarak çözüm odaklı güç ortaklığı yapmaktayız. Servis ve Kiralama Projelerinde Filo çözümleri sunuyoruz, 2.el pazarında değerleme ve değerlendirme konusunda birçok işletmeye destek vermekteyiz.

    

-Prolift firması olarak 2020 yılını nasıl geçirdiniz? 2021 yılı için beklentileriniz nelerdir?

 

Her yeni yıla yeni umutlarla yeni kararlarla yeni hayallerle başlanıyor fakat 2020 yılı tüm bu umutları, hayalleri ve kararları yaşanması neredeyse imkansız hale getirdi. Ülkemizdeki depremler, yangınlar ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 bizi yeni bir düzen yeni bir yaşam şekline sokmaya başladı. Yeni dünyaya ayak uydurmak için bilime ve yüksek teknolojiye önem verilmesi gerekliliğini getiriyor. Sektörel açıdan artık müşterilerin aradığı en önemli kriterler daha kısa duruş zamanları için sağlamlık ve işletme maliyeti en az olan makineleri tercih etmekte. Clark burada en öne geçen makinelerden biridir. Rakiplerine göre fiyatı, sağlamlığı, yakıt ve bakım maliyetlerinin avantajı ve müşterilerimize sunduğumuz çok özel ödeme kolaylıkları ile en çok tercih edilen makinadır. 2020 yılı stok yönetimi zor bir dönemdi dengelerin günlük olarak değişmesi bir sonraki adımı atmakta hep bir engel teşkil etti. 2021 yılı daha öngörülebilir düzeyde. 2020 yılı boyunca bekletilen, askıya alınan tüm projelerin devreye gireceği. 2021 yılında Ülkemizin yatırım ve istihdam için atağa geçeceği bir yıl olacağı öngörüsündeyim.     

 

 

-Firma olarak ileriye dönük ne gibi projeleriniz var anlatır mısınız?

 

Prolift A.Ş. olarak iş ortaklarımızla birlikte çok daha güçlü olarak yolumuza devam etmekteyiz. Yatırımlarımız ve istihdamlarımız devam ediyor. CLARK Forkliftin Güçlü, sağlam ve en ağır şartlara uygun, Fiyat ve performans ödülü alan Forklift ve İstif makinalarının satmaya, servis ve yedek parçalarını sağlamaya devem edeceğiz. Bununla birlikte sektördeki işletmelerin satış kadrolarına ileri satış teknikleri eğitimleri veriyoruz, eğitim takvimlerimizi 2021 için düzenleyip daha fazla işletmeye bu konuda hizmet vermeye devam edeceğiz. Müşterin ihtiyacına ve bütçesine uygun çözümler sunmaya devam edeceğimiz.

İlkelerimiz, müşteri memnuniyetine gösterdiğimiz hassasiyet ile çok daha güçlü olarak sahada varlığımızı Satış, Servis, Kiralama ve 2.El hizmetlerimizle Rakiplerimizden hep bir adım önde olarak 2021 e hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

 

2021 yılının tüm dünyaya sağlık, afetlerden uzak, sevdiklerimize ve bizlere huzur, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ederiz.      

TEKLİF AL

Fırsatından yararlanmak için üsteki formu doldurunuz.





WhatsApp İletişim