Forklift ve Forklift Servisi

İstanbul'un en iyi Forklift ve Forklift Servisi

Forklift

Forklift Operatörü Güvenliği ve Forklift Güvenlik Kuralları

Forkliftleri kullananlar operatör eğitimini almış ve sertifikayla yetkilendirilmiş olmaları gerekir.

Forklift operatörleri kullanım sırasında kafasına baret takmalı, gözlük takarak gözlerini korumalı, iş ayakkabısı ile ayaklarını korumalı ve son olarak iş elbisesi vücudunu sarmalıdir. mesleki yeterlilik belgeli teknik personelerimiz Forkliftinizi güvenilir hale getirsin Hatice Demir 0532 325 98 91


Forklifte operatör çalıştırmadan ilk olarak forkliftin genel durumu göz ile kontrol yapılmalıdır.

Güvenli Forklift kullanıcıları forklift kullanılmayacak alanlarda çalışmayarak tehlikelerden uzak kalmalı.

İş güvenlik kurallarına belirtlen uyarı ve ikazlara uyulmalı.

Dönüşlere giriş ve çıkışa yaklaşırken hızınızı kontrol ederek düşürün insanları görünce korna yoluyla uyarın.

Tepe koruması olmayan forkliftlerle çalışmayın, yük yaslama korkuluğunu kesinlikle çıkarmadan kullanınız.

Forklifle yükü aldıktan sonra yük geriye yaslı olduğuna ve çatalların mümkün olduğunca yere yakın olmalıdır. Forklifte yükün ve forklift optimum kullanımı artar ve en iyi görüş açısıyla çalışma sağlanmış olur.

Operatörlerin sertifikasız ve forklift kullanmak isteyenlere izin vermeyin, forkliftin üstünde yolculuk etmek isteyenleri forkliftin üstüne bindirmeyin. Forklifler taşımak mantığı yük taşımak için tasarlanmıştır, insan yolculuk etsin değil.

Çatalların üzerine basarak çıkmış insanları yukarıya kaldırmayın. CE Sertifikalı iso9001 belgesi olan personel taşıyıcı güvenlik kafesi ile kullanılır.

Forklift yürürken ani olarak çalıştırılmaz, durdurulmaz veya hızlı bir şekilde yürürken yön değiştirilmez bu tip tehlikeli işlemler yapılmaz bir anda aniden hızdan kaçının. Forkliftleri taşıma ve istiflemelerde uygun kurallarla kullanın.

Kesinlikle ıslanmış elleriniz ve ıslanmış ayakkabıyla forkliftleri çalıştırmayın iş başlamayın. Yine ellerin yağlanmışsa kesinlikle kumanda-yön kollarına dokunmayın. Eliniz veya ayağınız kontrol pedalında yada kollarında kayarak büyük bir kaza nedeni olacaktır.

İnsanların ve canlıların yükün veya kaldırma çatallarının altında iş yapmasına izin verilemez. Yükün düşerek altta duran kişilerin yaralanması veya ölümesine sebep olabilir.

Forkliftlerle paletli veya paletsiz yükü taşırken rampa yukarı ileri yönde kullanım, rampa aşağı ise geri geri yönde kullanmanız gerektiğini bilmeli ve bunu unutmamalısınız.

Yokuş inerken veya yokuş çıkarken ani dönmeyin veya yüksek istifleme işi yapmayın.

Yükün dayanacağı yük korkuluğundan yüksek ve dökme yükleri taşımayın.

Güvenli görünmeyen ağırlığ tespit edilemeyen yükleri taşımayın. Forkliftin çatallarda yükün doğru olarak orta noktasında olduğuna yük korkuluğuna tam olarak yapıştığına gözünüzle görün. Havaleli, yüksek yükleri kaldırırken yavaş ve titiz olmaya çalışın.

Forkliftin tonajından daha fazla yüklemeyin veya karşı ağırlığı olarak denge ağırlığı eklemeyin. Kullanılan Forkiftin ve ataşmanın ağırlığını öğrenin. Asla belirtilen teknik kapasiteleri aşmayın. Fazla yüklemeler forkliftin dengesini bozarak devrilmesine ve personelin yaralanmasına sebep olabilir. Forkliftin devrilmesi büyük hasara neden olur.

Forkliftin iki çatalı yükün altına girmiş olmadıkça yük taşıyarak kaldırmayın. Tek bir çatalla yük kaldırmayın. Çatalların yükün altına mümkün olduğunca iki kenara açarak düzenleyin. Yükleri azami dikkatle yönlendirin, dengesini ve orantısını kontrol ediniz. Yükü düşürerek hasara ve yaralanmalar-sakatlanmalar neden olabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Özellikle forklift operatörleri iş güvenliği kurallarını çalışılan yerdeki eğitimlerle pekiştirmektedir, yine bu eğitimlerde genelde çalışma alanında-ki asansör ve zemin müsaade edilen maksimum taşıma kapasite bilgileri ve forkliftin çalışma alanındaki yükseltilerinin bilgisi verilir bu bilgileri kullanıcı dikkat etmeli.

Kamyon veya konteyner yükleme ve boşaltırken yük iskeleleri ve rampaların üzerinde, kenarlarında çalışırken dikkatli olunuz. Forkliftlerin denge momentleri vardır. Forkliftler devrilimesiyle yaralanmalar veya ölümlere neden olabilir. Çalışılan rampa ve iskelenin kenarında güvenli bir uzaklığı koruyun yerin kayganlığı olduğunda tedbirinizi elden bırakmayın.

Yine en önemli Forklift iş Güvenliği Kurallarından olan forkliftin taşıdığı yüklerin ağırlığını taşıyamayacak köprü olarak kullanılan saç plakaların üzerinde çalışmayınız. Bu tip plakaların doğru kalınlıklarda ve doğru rampa düzeneği olduğuna emin olun. forkliftin girebileceği bu tip yerlere girişini önlemek için önleyici dubalar koyun.

Forklift operatörleri operatör koltuğuna oturmadan forkliftleri çalıştırmayınız. Son teknoloji koltuklarda bu önlendiğini biliyoruz. Operatör oturmadan forklift çalışmıyor iş güvenliği açısından büyük bir yeniliktir.

Kollarınız, bacaklarınız ve önemli olan başınız operatör kabini içinde tutulmalıdır. Dışarıya asla sarkmamalıdır.

Forkliftinizi diğer bir forklifte yanında yakın olarak çalıştırmayın. Başka bir forklifte mutlaka emniyetli bir mesafede çalışınız ve yine başka bir forklite güvenlik nedeniyle yeterli uzaklıklarda bırakılmalıdır.

Forkliftinizi başka başka forkliftleri kaldırmak veya çekme-itme işlemi yapmayın. Kullandığınız forklifti başka forkliftle ittirmeyin ve kaldırtmayı. Forkliftiniz hareket etmiyorsa bir servis teknisyeni çağırınız.

Forklift kullanan operatör daima forkliftini kontrol altında tutmalıdır. her zaman sürüş yönüne doğru bakınız.

Paleti taşırken yükü yerden kesmek yetiyor çok yukarıya kaldırarak taşıma, forklift devrilerek başkalarının sizin yararlanmasına ve ölümüne neden olabilir. Yükü kaldırırken, yükü isyiflerken asansör yükseldiğinde tavana dikkat edin. istiflemelerde yükleri düşürmemeye özen gösterin.

Operatörler Forkliftin yakıtlarını özel olarak ayrılmış bir yerde yapabilir. Yakıt alma sırasında forklift kontağı kapatılmalı, kesinlikle sigara içilmemeli ve ateşle yaklaşılmamalıdır. Bu yasak LPG tüplerin dolumunda ve akü şarj istasyonlarında da geçerlidir. Yere saçılan yakıt paspasla temizlenmeli ve motoru çalıştırmadan önce yakıt tankının kapatılması unutulmamalıdır.

Forkiftlerinizi kontrollerini yaptıktan sonra müsaade edilen alanlara park edin. Çatalı zemine değecek biçimde indirilmeli, vites kollarını park konumuna ve kontak anahtarını da kapalı konumuna alın. Anahtarını üzerinde bırakmayınız ve tekerleklerin arkasına takoz koyarak emniyete alınız.

 

Forkliftinizi güvenli hale getirmek için ekipman desteği ve yedek parça talepleriniz için Hatice Aynur DEMİR  0532 325 98 91 Forklift yedek parça

WhatsApp İletişim